torstai 1. joulukuuta 2011

Rutistus ennen viikonloppua

Viimeinen päivä käynnissä ennen viikonlopun huilia. Tuntuu että pieni luovuustauko saattaakin olla jokaisella ryhmällä jo paikallaan, sillä sen verran reippaasti ovat kaikki tehneet hommiaan.


Tosin vaikuttaisi siltä, että viikonlopun viettoon voivat kaikki lähteä hyvillä mielin, koska asiat tuntuvat etenevän hyvin ja tilakoristeet valmistuvat vinhaa vauhtia.

Enää tarvitsisi vain alkaa lyömään lukkoon kukkavalintoja omiin töihin, koska ensi viikolla tulemme jatkamaan hommia vasta keskiviikkona ja silloin pitäisi jo laittaa tilaukset kukista eteenpäin.



Tässä vielä hieman kuvia kuluneesta viikosta ja eri ryhmien työvaiheista.



Maura ja Tanja itse rakentamassa puutasoa. Ongelmitta ei selvitty vaan piti käyttää luovuutta, nimittäin tason jalat olivat kyllä tasaiset mutta lattia ei niinkään joten jalkojen alle piti keksiä tuki. Tytöt tekivät kaarnasta korokkeet ja homma toimi jälleen.



Liisan ja Virven yhteinen käytäväprojekti.



Vivianin ja Niinan halliin johtavan käytävän sammalpuukaari.




Johanna ja Mira päällystämässä kirkon pylväitä.




Näpit kovilla kuumaliimasta ja kangas muuttanut asteen verran väriä alkuperäisestä...







Sonja ja Kaisa pyörittelemässä sammallapalloja,



joiden päämääränä on tulla koristeiksi myymälän välikäytävän seinälle.







Floristien näyttötutkintoon käytettävät kehikot.





Kuusen ja kanelin tuoksuisesta Joulumaasta terveisin

Johanna ja Mira










keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Tilakoristeiden työstö alkaa

Työharjoittelumme alkoi tällä viikolla. Tämä ensimmäinen viikko on varattu tilakoristeiden tekemiseen. Tiistaina jokainen piirsi aluksi suunnitelmat tilakoristeista. Sitten alkoi töiden toteutus.

Kirkkoon tulevia kehikoita on nyt päällystetty kaksi päivää kuumaliimaamalla niihin kangasta. Ongelmilta ei vältytty, vaan kangas loppui kesken ja sitä piti ostaa lisää.

Tiistaina rakennettiin talvipuutarhaan tulevien kuusten kehikot pajuista ja kanaverkosta sekä kiinnitettiin verkkoon lasisuppilot. Keskiviikkona jatkettiin päällystämällä kuuset havuilla. Roikkuvien tilakoristeiden pohjat saatiin myös tehtyä kanaverkosta. Ruukkuina toimivat viilipurkit rei'itettiin ja niihin sidottiin siimaa kiinnitystä varten. Talvipuutarhasta siirrettiin ruukut pois kulkuväyliltä.

Talvipuutarhan välikäytävään haettiin tiistaina metsästä koivun oksia ja valittiin ruukut. Keskiviikkona oksista alettiin rakentamaan kehikkoa sitomalla niitä kiinni toisiinsa.

Hallin käytävää varten tehtiin tiistaina useampia luonnoksia, joista lopulta valittiin kaarien muodostama tilakoriste. Keskiviikkona kaaria varten haettiin metsästä paljon sammaloksia.

Myymälän kylmiötä vastapäätä olevalle seinälle valittiin tiistaina vanhat ikkunan karmit tilakoristeiden kehyksiksi. Karmeihin kiinnitettiin naulaamalla omenapuun oksia kehikoksi. Oksien kiinnitys jatkui keskiviikkona.


Tanja ja Maura