perjantai 9. joulukuuta 2011

Kirkon esittely 9.12.11

Muistatteko jokavuotisen joulumaaperinteen, JOULUKIRKON? Kaunis joulumusiikki täyttää kynttilöiden valaiseman hämyisen kirkon.

Haluamme nyt esitellä myös muiden tekemää panosta joulumaahan. Tänään vuorossa kirkon rakennus:)Kävimme kysäisemässä toiselta kirkkovastaavalta Arilta asiasta.

Kirkon rakennus aloitettiin kasvihuoneen raivaamisella ja tilojen pesulla. Sen jälkeen alttari ja penkit löysivät paikkansa, sitten seinille verhot ja kattoon kyntteliköt.

Tuula, Ari ja apulaiset maatilapuolelta ovat olleet tänä vuonna kirkon syntymisen takana.

Kirkossa käytetään vuosittain samoja kalusteita, joten kirkon kasaaminen on tullut jo tutuksi. Samalla myös teema ekologisuus ja kierrätys toteutuvat joka vuosi.

Kirkosta puuttuvat enää lattioilta matot, seiniltä pari verhoa sekä keskikäytävälle tulevat tilakoristeet, jotka toteuttavat tietenkin meidän ryhmämme:)

Alla: tänä vuonna kirkkoon tuli keskikäytävän lisäksi kulkemista helpottava sivukäytävä.

Sitten joulukirkko on enää vihkimistä vaille valmis! Tervetuloa!

Jouluterveisin Sonja ja Vivian:)

torstai 8. joulukuuta 2011

Messuosaston väkerrys 8.12.11

Halla!


Tänään aloitimme messuosaston rakentamisen salaattihuoneeseen. Ensimmäisenä kasasimme metallitelineet, jotka muodostivat osastolle raamit. Kasauksen jälkeen telineet maalattiin valkoisiksi raa'alla työllä. Eikä vaatevaurioilta säästytty (maalarin tytär).






Messuosastolle tulevat pöydät ja istutusastiat maalattiin valkoisella spraymaalilla. Tämän jälkeen tyttäret langoittivat käpyjä miljoona tuntia hallissa paalinaruun, jonka jälkeen spraypullo jälleen vilahti ja kävyt olivat muuttuneet huurteisen valkoisiksi.



Seuraavana vuorossa oli istutuksien tekeminen, Sonja ja Tanja näppärinä tyttöinä touhusivat atsaleojen, jäkälän sekä hopeisten käpyjen lomassa. Hulahula-vanne sai uuden elämän Niinalta ja Johannalta, jotka päällystivät sen mustikanvarvuilla. Sen jälkeen "kranssi" sprayattiin hopeaksi, ja sitten aseteltiin messuosaston päälle kiinni. Risto hoiti messuosastoon matot lattiaan, kiitos Ripa



Messuosasto on kukitusta vaille valmis, kunhan ne saapuvat pääsemme hommiin:) Toivottavasti tykkäätte blogistamme ja kommentoisitte jos siinä on jotain epäkohtia:D



Sonja ja Vivian kuittaa! Mukavaa joulunodotusta kaikille!

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Hui mitä hulinaa! 7.12.11

Moikka!

Tänään on päivä jolloin kukkatilaukset täytyy tehdä, näyttötöiden sekä messuosaston kukat on
lyöty lukkoon. Toivottavasti kukat saapuvat maanantaina perille.

Töiden koristeleminen jatkuu, pieniä härpäkkeitä ja tirpakkeita on väsäilty puutarhalla hiki hatussa koko keskiviikko päivä. Kävyt ovat saaneet jouluisen ilmeen maalilla, sekä kirkkoon sijoitettavat kehikot ovat saaneet pintaansa omenia ja kanelitankoja. Ihana tuoksu tuli niitä laitellessa:) Kertoivat Johanna ja Mira.

Kaisa auttoi Liisaa talvipuutarhan käytävän paraleelisen risukehikon rakentamisessa.

Hallinkäytävän kaaret on saatu valmiiksi, ja jouluvalot asennettu paikoilleen. Jatkojohtojen vedossa tuli ongelmia, valot täytyy saada päivän päätteeksi sammutettua joulumaassa, mutta kyllä tämäkin asia ratkaistiin. Levyjen laitto seinille aloitetaan alustavasti tänään.






















Omenaisen pyöreitä terveisiä Niina ja Vivian:) sekä hauskaa joulun odotusta kaikille!

tiistai 6. joulukuuta 2011

Paljon tuli tehtyä! 5.12.11

Hiljainen koulupäivä, suurin osa oppilaista ja opettajista viettivät vapaapäivää.. Olimme koululla reippaana jo kello 8 ja harjoittelupäivähän kestää 7,5h.

Viimeistelimme käytävämme puukaaret lisäämällä niihin sammalta ohuella rautalangalla. Lisäsimme myös muutaman lisäpuun täydentämään muotoa ja tuomaan kolmiuloitteisuutta. Teimme jo alustavaa joulusiivousta käytävässä :)

Saimme kukat valittua isoon hallikäytävään, ja ilmoitimme niistä kukkavastaavalle koulussamme. Tänä vuonna tilatyössämme käytetään hyasintteja sekä jaloritarinkukkia. Kukat ovat koulun kasvattamia, sipulit tilattu Hollannista. Pysymme budjetissa helposti alustavien laskentojen mukaan.

Langoitimme Mauralle ja Tanjalle lasisia ja muovisia jääpuikkoja heidän tilakoristelutyöhönsä talvipuutarhaan, siimoista tehtiin erimittaisia mielenkiinnon säilyttämiseksi.
Lisää helppoja ja ekologisia koristeita saatiin kun tehtiin sammalesta ja jäkälästä erikokoisia palloja. Materiaali kiinnitettiin ohuella spiraalilangalla kauttaaltaan.






Niina ja Vivian kiittävät ja kuittaavat.